مجتمع آموزشی هوشمند خدیجه کبری(س) در سال 1368 شمسی با هدف ارائه فرصت تحصیلی به دختران، با رویکرد اخلاقی و دینی و بر مبنای فرصت برابر آموزشی پایه گذاری شده است.
این مجموعه که برگرفته از نام پر برکت حضرت خدیجه کبری(س) همسر والامقام آخرین پیامبر عزیزمان محمد مصطفی است با همت دکتر عبدلله جاسبی بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی ، همسرشان خانم نسرین عباسپور تهرانی و همچنین مرحومه مغفوره سرکار خانم پروین عباسپور تهرانی به عنوان اعضای هیات موسس به منظور تلفیق تجربه مدیریت کلان همراه با تجربه سالها تلاش در زمینه آموزش و مدرسه در کنار اخلاقیات در سطح دبستان و راهنمایی تاسیس شد و طی سالهای بعد به سطوح دبیرستان و پیش دانشگاهی هم گسترش یافت آغاز به کار کرده است.
این مدرسه دخترانه هوشمند در حال حاضر در سه مقطع فعالیت می کند و مقاطع این مدرسه در سه ساختمان جداگانه و کنار هم قرار دارند:
بر اساس آمارگیری های انجام شده در مجموع از سال آغاز به کار هر مقطع تا پایان سال تحصیلی 1393-1394، تعداد فارغ التحصیلان این مجتمع به شرح زیر بوده است:
مزیت های رقابتی
در نظام های آموزشی سنت و قدمت (TRADITION) از ارزش واهمیت بالایی برخوردار است و مدرسه خدیجه کبری این افتخار را دارد که با ربع قرن حضور فعال در نوع خود از با تجربه ترین ها به شمار می رود و مجموعه افراد شامل اعضا هیات موسس ، گروه مدیران و کادر علمی مدرسه از افراد شناخته شده و بسیار با تجربه در عرصه آموزش در کشور هستند. این افراد ترکیبی آرمانی از افراد با تجربه اجرایی و علمی می باشد.
- ارتباط با موسسات پیشرو تحقیقاتی و آموزشی:
این مدرسه ارتباط وثیق و پیوند محکمی با دانشگاه ها و مجموعه های علمی و تحقیقاتی در داخل وخارج از کشور دارد و از این رو در کنار تجربه خود از آخرین دستاوردهای حوزه علمی و فناوری بهره می گیرد. این ارتباط شامل همکاری های پژوهشی، توافق نامه های همکاری و حضور مستقیم اساتید دارد.
- دغدغه های تربیتی و اخلاقی در کنار آموزش علمی و پژوهشی:
در کنار مسائل علمی و پژوهشی که بسیار حائز اهمیت است، اهمیت و رسیدگی به مسائل مذهبی و اخلاقی از جمله وظایف این مجتمع می باشد.
یکی از افتخارات مدرسه دارا بودن بالاترین رتبه وفاداری و کمترین نرخ ترک مدرسه است. طبق آمار هرساله کمتر از 5% از دانش آموزان و 4% از دبیران ممکن است با مجتمع ادامه همکاری ندهند که دلیل آن یا به خاطر عدم تطبیق با مدرسه و یا عدم رضایت از ایشان است.
- کیفیت در ورودی:
مدرسه خدیجه کبری به دلیل حساسیت ها و برنامه های خاص خود تنها قادر است پاسخگوی حجم اندکی از تقاضاها در هر سال تحصیلی باشد از این رو برای ورود دانش آموز فرایند خاصی طراحی شده است تا ضمن حفظ استانداردها ،رعایت شایسته گزینی و عدالت در انتخاب صورت گیرد. به همین دلیل کیفیت فرایند تربیت و تلاش دانش آموزان از ورودی آغاز شده و دانش آموزان مدرسه از سطح توانایی بالاتر از استاندارد برخوردارند و یکنواختی برای رقابت عادلانه در کلاس ها وجود خواهد داشت.
امکانات و تسهیلات
این مجتمع در یک منطقه استراتژیک در خیابان پاسداران نبش بوستان ششم و روبروی برج سفید واقع شده است. همچنین از طریق چند بزرگراه به سهولت قابل دسترسی بوده و حمل و نقل عمومی از درب مدرسه امکان پذیر است.
این مجتمع در 3 ساختمان مجزا به مساحت 2500 مترمربع و زیربنای 4000 متر مربع قرار دارد و دارای 3 حیاط ، دو نمازخانه ، دو سالن اجتماعات وامکانات ورزشی متنوعی است.
دریافت گواهینامه تعهد به تعالی سازمانی
مجتمع آموزشی هوشمند خدیجه کبری به عنوان اولین موسسه آموزشی ، موفق به دریافت گواهینامه تعهد به تعالی گردید . درخشش ستارگان خدیجه کبری در کنکور سراسری 92
کسب رتبه 64 کشوری در آزمون سراسری علوم تجربی کسب رتبه 467 کشوری در آزمون سراسری علوم ریاضی کسب رتبه 277 کشوری در آزمون سراسری زبان های خارجی
افتخارات پژوهشی
کسب گواهینامه شرکت در سمینار بین المللی رسانه های دیجیتال و فن آوری اطلاعات
دريافت گواهي Tree Planting Day 2013 از سازمان بين المللي محيط زيست ENO
شرکت در همایش آموزش شیمی در دانشگاه سمنان به عنوان تنها مجتمع آموزشی شرکت کننده
راهیابی به فینال مسابقات INESPO کشور هلند در رشته فیزیک
مقام اول در مسابقات مشاعره
کسب مقام ششم کشوری در مسابقات سازه ماکارانی
کسب مقام چهارم کشوری در جشنواره بین المللی نانو کسب مقام اول کشوری در آزمون کشوری مبتکران در کلیه دروس ماه آذر کسب رتبه اول کشوری در دروس هندسه، حسابان و شیمی در آزمون کشوری مبتکران کسب رتبه اول کشوری مبتکران در آزمون بهمن ماه
رسالت
مجتمع آموزشی هوشمند خدیجه کبری (س) باور دارد که ساختن آینده ای مطلوب جز از طریق تربیت نسلی که متفاوت می اندیشد و عمل می کند میسر نمی باشد و برای این منظور لازم است انسان هایی متفاوت برای پذیرفتن مسئولیت های آینده تربیت شوند و همه ظرفیت های جامعه به ویژه دختران و زنان مورد بهره برداری قرار گرفته و فرصتهای برابر رشد و توسعه به ایشان داده شود.از این رو می کوشد تا با فراهم آوردن بستر های مناسب و بهره گیری از فناوری های نوین و الگوهای کارآمد و اثربخش در حوزه آموزش و پژوهش زمینه ارتقاء مهارت ها، دانش و بینش دختران ایران زمین را فراهم آورده تا ایشان را مهیای نقش آفرینی فعال و اثر گذار در تغییر الگوها نماید.
چشم انداز
سرآمد بودن در عرصه های اخلاقی، علمی و پژوهشی بارویکرد
سازندگی نسلی فرهیخته و توانمند
خط مشی کیفیت
مجتمع آموزشی هوشمند خدیجه کبری (س) در سال 1368 درزمينه ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و پرورشی در کلیه مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش از پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی تاسيس گرديده است.
این مجتمع دستیابی به اهداف کلان زیر را مدنظر قرار داده است و تلاش می کند کلیه فعالیت های خود را بر مبنای سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استاندارد ISO 9001:2008 و ISO/IWA2 و ISO 10015 در جهت بهبود مداوم اثربخشی و با وفاداری همگان به این ارزشها تنظیم نماید:
- ایجاد زمینه و بستر مناسب برای دانش آموزان به منظور درک و تجربه زندگی مبتنی بر اصول اخلاقی همچون تعهد، وفاداری، عزت نفس و انسانیت
- ایجاد فرصت های مناسب آموزشی و پژوهشی برای دختران ایران زمین و توانمندسازی ایشان برای ورود به جامعه
- نهادینه سازی مصادیق انسانی همانند، ریسک پذیری، خلاقیت و کارآفرینی، کارتیمی، پژوهش مداری، مسئولیت پذیری با هدف جامعه پذیری و صلح طلبی در تحولات آینده
- بهره گیری از تدبیر و اعتماد به منظور افزایش فرهنگ مشارکتی و فعالانه ذینفعان شامل معلمان ،والدین و دانش آموزان
- روزآمدسازی و توسعه نیروهای آموزشی همگام با دستاوردهای نوین در ابعاد سخت افزاری، نرم افزاری و انسان افزاری
- تلاش جهت شناخت خود، فرهنگ بومی و ارزش های ملی در به کار بستن آن ها در جامعه، در عین حال شناخت دیگر فرهنگ ها، درک و احترام به آنها
- افزایش سطح رضایت اولیا و دانش آموزان با برآورده سازی نیازها و انتظارات منطقی آنان
- باورمندی به یکتاپرستی و پاسداری از ارزشها و میراث فرهنگی و ملی_مذهبی
بیانیه اخلاقی
ما بر این باوریم که اخلاق فارغ از نگرش ها و مرزبندی ها امری جهان شمول است و همت خود را بر این استوار می کنیم تا گزاره های اخلاقی را سر لوحه فعالیت های خویش قرار دهیم .اخلاق شاکله نظام دینداران و برونداد ملموس باور توحیدی است و در فرهنگ شیعه از جایگاه والایی برخوردار است .از این رو ما خود را متعهد می دانیم که از ارزش های زیر در مجتمع آموزشی هوشمند خدیجه کبری (س) پاسداری کنیم:
نگاه فراگیر و همه جانبه به هستی و درک زیست بوم به منظور مهیا شدن برای زندگی فردا؛
وب سایت
www.kksec.org
www.khadijekobra.sch.ir
هوالحق
مردانى كه نه تجارت و نه معاملهاى آنان را از ياد خدا و برپاداشتن نماز و اداى زكات غافل نمىكند; آنها از روزى مىترسند كه در آن، دلها و چشمها زير و رو مىشود. (آنها به سراغ اين كارها مىروند تا خداوند آنان را به بهترين اعمالى كه انجام دادهاند پاداش دهد، و از فضل خود بر پاداششان بيفزايد; و خداوند به هر كس بخواهد بى حساب روزى مىدهد (و از مواهب بىانتهاى خويش بهرهمند مىسازد). كسانى كه كافر شدند، اعمالشان همچون سرابى است در يك كوير كه انسان تشنه از دور آن را آب مىپندارد; اما هنگامى كه به سراغ آن مىآيد چيزى نمىيابد، و خدا را نزد آن مىيابد كه حساب او را بطور كامل مىدهد; و خداوند سريع الحساب است! (٣٧-٣٩ سوره النور)
این روزها مدرسه خدیجه کبری فضای جدیدی را تجربه میکند. نزدیک شدن به الگوها و استانداردهای جهانی، سرمایه گذاری در فناوری های نوین و بازبینی در ساختارها و نظام ها بخشی از این تغییرات است. این همه به همّت نسلی جدید انجام می شود که با ورود خود، خونی تازه به رگ های مدرسه و هوای تازه ای برجسم و جان آن دمیده اند.
آری، خدیجه کبری همان تازگی و طراوت همیشگی را دارد ولی هر چشمه زلالی، زلال بودن را از طریق نو شدن هر لحظه خویش حاصل میکند و خوشحالم که امروز نسل جدید با عشق و آرمان و با توشههایی که رهاورد تلاش بیوقفشان برای علم اندوزی و تجربه ورزی است این فرصت را برای مدرسه ایجاد کردهاند.
اما در کنار همه این نکات یک نگرانی برای من وجود داشت و همین بود که بیش از همیشه وسوسه مکتوب کردن نکاتی چند را حس میکردم و آن برایم رنگ وظیفه گرفته بود. سازمانها در گذر زمان از نسلی به نسلی جا به جا می شوند و چهره موسسان در عبور از تاریخ تنها در یادها و خاطرهها میماند. لیکن آیندگان باید همواره به خاطر داشته باشند که موسسان چه در سر داشتند، فلسفه این مدرسه چه بود و با چه هدفی این گام آغاز شد؟ بی تردید دور شدن از هدف و رسالت یک مجموعه با مرگ آن یکی است. در این معامله نباید غفلت کرد و پی جستجوی سراب رفت، از عبادت غافل شد و دین به دنیا فروخت و من نگرانم که در پایان کار با همه اهداف و آرمان های خوب از بی تدبیری و غفلت آنچه حاصل می شود از جنس اصالت نبوده و سایه ای از اراده روز نخست شکار شده باشد.
دوست دارم زمان را به گذشته باز گردانم و به دو دهه پیش تر، روزی که تصمیم داشتیم که این راه را آغاز کنیم. آن دوران مملو از آرمان گرایی بود و عشق و شور، و حساب گری ها و عقلانیتی که امروز دست و پاها را بسته در محاق بود. تردیدها جنس دیگری داشت و سخن از ناامیدی و سوال از ایستادن و رفتن نبود ولی چگونه رفتن و انتخاب مسیر درست دغدغه همه بود. آن روزها من نیز جوان تر بودم و به همراه خواهرم سالها بود که افتخار معلمی را داشتم وهر دو در نظام آموزش و پرورش مشغول بودیم. دخترانی که من افتخار کار با آنها را داشتم امروز مادرانی هستند که فرزندشان باید به مدرسه بروند، تجربهای طولانی که حاصل معامله عمر است . آن روزها باورهایی داشتم و آرزو هایی، اعتقاداتی داشتم و رویاهایی که مرزهای آن فراتر از حوزه شخصی بود. شهر بر این مدار بود و همه در تکاپو. اگر چه همه آن چه میخواستم در گذر زمان محقق نشد و داشته هایم در گذر زمان غنی تر شد و حاصل تجربه را در تمامی لایههای باورم لمس می کنم ولی هنوز آن چه آن روز شیرازه باورهایم بود ، امروز نیز هست با این تفاوت که دیگر تنها یک شور نیست و عاشقانه تر، پر امیدتر و عمیقتر آنها را با خود دارم، چه آن را در محک روزهای سخت آزمودم و عمری با آنها زیستم. باورهایی که می کوشم یک پرده از آن را امروز به تصویر کشم تا آیندگان بدانند خدیجه کبری چرا آمد و باید بر کدام سیاق راه را ادامه دهد.
ای کوچک و در بضاعت اندک ما فراهم شود آن را با هیچ متاعی و کالایی تعویض نخواهیم کرد. محدوده مدارس دولتی فرصت خدمت می دهد اما قواعد بالادستی، سلیقههای مسئولان، تغییرات پی در پی و فقدان ثبات و اختیار و بسیار نکات دیگر موجب می شد تا همواره در سایه تحدید ها فرصت سوزی شود و لذا بر آن شدیم تا به تاسیس مدرسهای دست زنیم که امکان پرداختن به خواست ها، دغدغه ها و اصولی باشد که فراتر از درس و مدرسه لازم است توشه فرزندانمان باشد برای فردا.
آن روزگاران فرصتهای بسیار بود، از فرصت خدمت در سمتها و مسئولیت های دولتی و فرهنگی تا حضور در گروهها و تشکل ها و حتی نمایندگی مجلس. ولی من و خواهرم به گونهای دیگر می اندیشیدیم و باور داشتیم که اگر فرصت تجربه پیامبران در انسان سازی حتی در محدوده
و این گونه بود که خدیجه کبری متولد شد. در فضایی عطر آگین، برآمده از آرمان و ایمان، برای صیانت از باورها و برای حراست از تمنای بزرگانی که جان خویش را برای آزادی این سرزمین تقدیم معبود کرده بودند. برای من که عزیزترینِ برادرانم را در این راه قربانی دیده بودم درک این معنا و هزینه دادن برای آن ساده بود.
صحبت از کینه نیست، صحبت از مرگ نیست، سخن از زندگیست. ما باور داریم آنان که با معشوق ازلی معامله جان می کنند، جاودانه اند. پس برای ما سخن گفتن از شهید و جانباختگان بر سر باورها، سخن از مردگان نیست بلکه سخن از ارزش هاست.
ولا تحسبن الذين قُتلوا في سبيل الله أمواتاً بل أحياء عند ربهم يُرزقون فرحين بما آتاهم الله من فضله ويستبشرون بالذين لم يلحقوا بهم من خلفهم ألا خوف عليهم ولا هم يحزنون (سورة آل عمران - 169 – 170)
ما برای همه باورها و ادیان احترام قائلیم ولی این سخن این معنا را ندارد که پس هیچ رنگ و باوری نداریم. من به مسلمان بودن وبه شیعه بودن افتخار دارم و فراتر از آن به بسط اندیشه و قرائتی از اسلام می اندیشم که درآن ولایت عشق است و بر مدار محبت اهل بیت می گردد. اسلامی که در آن از محبت و رأفت سخن باشد.
ما باور داشته و داریم که دختران جامعه حق دارند و میبایست از فرصت های برابر آموزش بهره گیری کنند و در این میان میدیدیم که دختران مذهبی هم از ناحیه خانواده و هم جامعه مورد کم لطفی واقع می شوند و لازم بود مجموعهای کنار هم قرار گیرد تا به توانمندی دختران این سرزمین باور داشته، افراط و تفریط را از سبک زندگی دختران دور کند و ایمان و دانش را لازم و ملزوم یکدیگر بداند.
ما بی تردید آرزوی آن داشتیم که دوستداران اهل بیت تربیت کنیم نه بر آن سیاق که تنفّر بپراکنند و دیگران را نفی کنند که در یاد داشته باشند همه مخلوق یک پروردگاریم و پیامبر و امامان ما سرلوحه محبت و عشقند. باور داشتن و مدارا با دیگر باورها، دانستن و فروتن بودن، عامل و عالم بودن آن چیزی بود که دوست داشتیم به نسل فردا هدیه کنیم.
ما باور داشته و داریم که دنیای فردا محصول آموزش و تربیت نسل امروز است و هر تعهدی به آینده مستلزم کوشیدن برای ارزشها در امروز است. ما باور داشته و داریم که دختران ما باید ایمان، عفّت و دانش و توانمندی را همزمان تجربه کنند و نقش ایشان فراتر است چون دختران امروز سر سلسله تربیت زنجیرهای از نسل فردایند و مادران الگوهای فرزندان و پایه گذار قالبهای شخصیتی ایشان.
ما هنوز چشمانمان از ترنم عزیزترینهایی که در راه ایمان و آرمانشان جان دادند تر است و خود را وامدار ایشان می دانیم.
ما هنوز در آلودگی نواها و فریاد صداها در خلوت خویش این سرود را زمزمه می کنیم.
این مدرسه با این آرمان ها متولد شد و مثل هر موجود تازه از راه رسیده ای میکوشید و میکوشد راه حیات و بقا خویش را بیابد ولی این بدان معنا نیست که آرمانها را قربانی آن کند. این مدرسه با عشق و ایمان من و خواهرم ایجاد شد و به همّت و یاری همسرم که عمر خویش را بر اندیشه آموزش نسل فردا گذاشت، رنگ هستی گرفت و در پی آن بسیار عزیزان نفس زدند و بخشیدند تا این نهال جان بگیرد. اگر چه کوچک ماندیم ولی کیفیت به معنای وسیع آن را هرگز فدای هیچ دستاوردی نکردیم و این باورها و ارزشها را معامله نکردیم برای رشد و توسعه و به فضل خداوند بعدها هم نخواهیم کرد. ما ماندن را به هر قیمتی نخواسته ایم و بر چگونه ماندن باور داریم و نه هرگونه ماندن. کیفیت برای ما فراتر از نسبتها و اعداد است و در شاخصهای تنگ علم نمیگنجد. کیفیت برای ما با اثر بخشی گره خورده و رویایی است که با نظاره دخترانی که فردا ایمان در جانشان و امید در رویشان در جامعه نقشی به دیوار میزنند و در عرصه عمل حاضرند تعبیر می شود
سیاست ورزی سیاستمداران و ستیز ایشان برای قدرت نباید باورها و ارزش ها را دچار کند، این مصیبتی است که امروز ما تاثیر آن را بیش از همیشه میبینیم پس می گریزیم از قدرت لیکن بی مسئولیت به آنچه میگذرد نیستیم و حائلی میان ما و جامعه نیست . بازی سیاست بازی رنگهاست به قصد دلربایی. نباید برای فرصتهای دو روزه نگاه را از ایمان و آرمان و از باورها و رویاها برداشت تا تصویری هم رنگ به قصد دلبری ساخت. این رنگها دیرپا نیستند و عاقبت ننگ شوند و حقیقت ماندگاراست پس به آن باید دل بست و در ریسمان ولایت چنگ زد تا از فرو افتادن در امان باشیم. کفش های سیاست را باید در آستانه ورود به این مدرسه بیرون آورد تا خانه از غبار در امان باشد لیک جامه عمل به تن کرد و از خلوت گریخت.
خدیجه کبری به راه خویش ادامه می دهد، چون رودی که هر روز بر عمق و گستره آن افزوده می شود و طراوت و تازگی را از نو شدن هر روزه خویش میگیرد و هر دوره نسلی نو را با خویش همراه خواهد دید. شاید امروز من و حضورم برای پاسداری از باورهای روز تاسیس کفایت کند ولی دیر زمانی نخواهد بود که از ما جز خاطرهای بر دفتر زندگی و نقشی بر دیوار باقی نخواهد ماند. من برای آن روز نگرانم و این نوشته برای آن است که در آن روزگار همه عزیزانی که در این مجموعه گرد هم میآیند یادآورند که چرا آمدیم، چرا ماندیم و چرا باید باشیم. چراهایی که همه هستی ماست.
ما سوگند خورده بودیم و خدای را شاهد می گیرم که بر این سوگند که با خالق داشتیم وفادار بودم و از امروز این وظیفه را با شما تقسیم خواهم کرد، شما معلمان عزیز که این مدرسه خانه شماست و بی حضورتان حضوری نیست، شما پدران و مادرانی که رونق این مکتب از دعا و حمایت شماست و آنچه امروز حاصل شده محصول اطمینان، مشارکت و همدلی بی منت شماست. از امروز نگاهبانی این ارزشها با همه ما و شماست و می کوشیم با هم و در کنار هم تا از حضور آنها اطمینان حاصل کنیم
فرصتی باشد و توفیقی نصیب شود میکوشم بیشتر بنویسم و خالق بی شریک را به عزیزترینان آفرینش سوگند یاد میکنم که حافظ این رویا باشد و آن را چنان که خویش می پسندد محقق کند.
به امید روزی که عدل و داد بر جهان سایه افکنده باشد و همه از فرصت های یکسان بهره ببرند. روزی که به باور ما خواهد آمد و آن دیر زمانی نخواهد بود.
نسرین عباسپور تهرانی
تیرماه ۱۳۹۲ مطابق شعبان ۱۴۳۴